Evropský sociální fond

Jídelníček

Jídelníček

Jídelní lístek 22. 7. – 26. 7. 2024

PONDĚLÍ 22.7.

Přesnídávka: Naše pečené mysli s bílým jogurtem (alergeny: pšeničná mouka, mléko, ořechy, semena)

Oběd: Rajčatová polévka s rýží (alergeny: celer)

Plněné bramborové knedlíčky se zelím a cibulkou (alergeny: mouka, vejce, mléko)

Svačinka: Houska hvězdička se sezamem a bylinkovým máslem, zelenina (alergeny: mléko, mouka, sezam)  

 

ÚTERÝ 23.7.

Přesnídávka: Ovocný jogurt a rohlíček (alergeny: mléko, mouka)

Oběd: Slepičí vývar s abecedou (alergeny: mouka pšeničná, celer)

Kuřecí steak s opečenými rozmarýnovými brambory, zeleninová obloha (alergie: -)

Svačinka: Toust s vejcem, máslo, zelenina (alergeny: pšeničná mouka, mléko, vejce)

 

STŘEDA 24.7.

Přesnídávka: Náš meruňkový koláč, mléko (alergeny: mouka, mléko, vejce)

Oběd: Čočková polévka (alergeny: celer, pšeničná mouka)

Vepřové rizoto sypané sýrem a kyselou okurkou (alergeny: mléko)

Svačinka: Rohlík s máslem a šunkou, zelenina (alergeny: mléko, pšeničná mouka)

 

ČTVRTEK 25.7.

Přesnídávka: Houska s kuřecí pomazánkou, zelenina (alergeny: pšeničná mouka, mléko)

Oběd: Bramborový krém (alergeny: pšeničná mouka, celer, mléko)

Těstoviny se špenátem, rajčaty a mozzarellou, ovoce (alergeny: pšeničná mouka, mléko)

Svačinka: Veka s mrkvičkovou pomazánkou, ovoce (alergeny: pšeničná mouka, mléko)

 

 PÁTEK 26.7.

Přesnídávka: Rudenský chlebíček  s máslem, zelenina (alergeny: pšeničná mouka, mléko)

Oběd: Hovězí vývar s nudličkami (alergeny: pšeničná mouka, celer)

Chilli con carne s nachos ( rýže) a bylinkovým dipem (alergeny: mléko v dipu)

Svačinka: Chléb se sardinkovou pomazánkou , zelenina (alergeny: pšeničná mouka, mléko, sardinky)

 

 

Strava v Dětských skupinách AV ČR

Stravu zajišťuje INITA, zařízení školního stravování s.r.o.

Dodavatel je zapsán v projektu zdravá školní jídelna. Spolupracuje s regionálními dodavateli surovin, u kterých dbá na kvalitu. Mezi tyto dodavatele patří například menší pekárna z Rudné u Prahy, od které berou řemeslné chleby a vynikající pečivo pro děti na přesnídávky a svačinky. Čerstvé ryby či rybí produkty odebírají z jihočeské rybí farmy. Jednou měsíčně se dětem na talíři objevuje zvěřina z křivoklátských lesů v bio kvalitě a také čas od času maso z pastevně chovaného býka na šumavských pláních.
Školní stravování se řídí výživovými normami a rozpětím finančních limitů na nákup potravin stanovenými vyhláškou č. 107/2005., v platném znění.

Při sestavování jídelního lístku přihlížíme k plnění spotřebního koše, který je součástí vyhlášky č. 107/2005, v platném znění.

Dodavatel spolupracuje s nutričním terapeutem a společně tak plní požadavky na stravování dětí v souladu s předpisy a spotřebním košem.